< Terug

Jeugdgolf

Golf is een unieke sport in de ontwikkelingsfasen van jeugd (6 – 21). Het draagt bij aan de ontwikkeling van speelsheid, tactiek, planning, concentratie, ambitie, creativiteit, eerlijkheid, beweeglijkheid en ontspanning. Daarnaast is het ook heel gezond voor ze om zonder enige andere afleiding vrij in de natuur te zijn.

Trainen en begeleiden

In de afgelopen jaren heeft Daniel, zelf al vanaf zijn 10de een gepassioneerd talent, zich gespecialiseerd in het trainen en begeleiden van jeugd. In 2016 heeft hij deelgenomen aan het Junior Professional Program, een programma dat in samenwerking tussen de NGF en PGA of Holland is opgezet voor professionals die zich willen specialiseren in het trainen en begeleiden van jeugd. Daniel zijn aanpak is toegankelijk en uitdagend. Hij heeft al veel jonge spelers geïnspireerd door te pakken in hun golfspel.

Jeugdgolfopleiding Amsteldijk

Momenteel is Daniel de coördinator van de jeugdgolfopleiding van Golfcentrum Amsteldijk in oprichting. In het voorjaar startten 22 jeugdigden met de eerste lessen. Inmiddels is dat al uitgegroeid naar 70 deelnemers. De contouren van de opleiding zijn inmiddels helder en zichtbaar. Het streven is om in 2021 maar liefst 300 jeugdspelers actief te hebben in de opleiding.

Specialisatie

Behalve het opzetten van jeugdprogramma's en en het individueel begeleiden van jeugd heeft Daniel Balvert zich  ook gespecialiseerd op het gebied van:

  • Technisch jeugdbeleid
  • Jeugdcoaches opleiden
  • Jeugdcommissie ondersteunen

Speciaal jeugdtarief

Om golfles voor jonge spelers mogelijk te maken, biedt Daniel speciale jeugdtarieven á 50,00 euro per sessie. 

 

 

Impressie jeugdgolf:

Contact:

06-50694971
info@danielbalvert.nl
facebook